top of page

tors. 03. aug.

|

Haslev

4 dages seminar med Inkavisdom

Den Shamanistiske Vej og Wiraqocha Foundations Global Paqo School inviterer til 4 dages spændende undervisning, indvielser og ceremonier med Francisco og Ricardo Apaza Flores fra Hatun Q'eros i Peru. De er efterkommere af de gamle Inkamestre og har en helt fantastisk og hjertevarm tradition.

Tilmelding med dit fulde navn og telefonnummer på
info@denshamanistiskevej.dk
4 dages seminar med Inkavisdom
4 dages seminar med Inkavisdom

Tid & sted

03. aug. 2023, 09.00 – 06. aug. 2023, 18.00

Haslev, Moltkesvej 71, 4690 Haslev, Denmark

Detaljer

LIDT BAGGRUNDS INFORMATION

Francisco og Ricardo Apaza Flores fra landsbyen Qolpa Qucho i Hatun Q'eros, hjertet af Q'ERO-nationen i Peru vil med hjælp fra Anja Møller Jensen og Rikke Agersted undervise i den autentiske gamle Q'ero visdom.

Q'eroerne er de sidste, levende efterkommere af Inkatraditionen. På grund af Hatun Q'ero's afsides beliggenhed omkring 5.000 meter oppe i Andesbjergene, har deres tradition været forholdsvis uberørt af ydre påvirkning i over 500 år, indtil den første akademiske ekspedition under ledelse af Oscar Nuñez Del Prado ankom til Q'eros i 1955. I løbet af de sidste 20 år er interessen vokset, og den officielle anerkendelse fandt sted i 2011, da Q'eros blev udnævnt til "Det sidste Inka-samfund i Peru" af den peruvianske kulturmyndighed.  Meget af den autentiske lære i denne tradition er dog ikke blevet delt før på grund af det komplekse i at oversætte fra Q'ero sproget og forklare folkets verdenssyn. Men med åbningen af The Global Paqo School gennem Wiraqocha Foundation er den ægte tradition, der undervises i direkte af tolv Q'ero mestre med deres egne ord, blevet bragt frem i dagens lys for os vesterlændinge.

Et eksempel herpå er den autentiske Q'ero-metode at skabe en misha på, som er  Paqo'ens eller den Andesinitieredes "medicinbundt" eller "kraftbundt".  Mishaen dannes gennem årelange pilgrimsrejser til 12 udvalgte naturånder i ens omkringliggende geografi. Ens kraft opnås gennem den tilsigtede alliance af tre urkræfter i naturen: Apuer, Pachamama (Moder Jord) og Ñust'aer.

Mesterlærere som Juan Nuñez Del Prado og Elizabeth Jenkins har ikke tidligere undervist i denne traditionelle måde at skabe en misha på, også kaldet Misha Chakhuy, da den kræver vejledning fra Q'ero lærermestre over en lang tidsperiode. Traditionelt i Q'eros er det en proces, der tager omkring 10 år. Den traditionelle misha indeholder den levende energi, visdom og kraft fra disse 12 hellige naturvæsener, som er tusind gange større, ældre og klogere end os selv, og det er fra dem, en Paqo henter den hjælp, han eller hun har brug for at trække på for at hjælpe sit samfund. 

Det er med stor ydmyghed og tålmodighed, man bliver kanal for disse naturkræfter. Processen begynder med alliancen med din højre og venstre ledestjerne, også kendt som dine naturforældre. Ved at lokalisere din Itu Apu (far bjerg) og Paqarina (Mor vand), som findes på nøjagtigt det sted, hvor du er født, kan vi på fire korte dage med undervisning begynde denne rejse for resten af livet.

Identifikationen af dine naturforældre er grundlaget og starttrinnet for dette arbejde sammen med en indledende indvielse, Karpay Ayni, som er en bemyndigelsesceremoni for at etablere en hellig gensidighed mellem dig og Moder Natur.

Den anden bemyndigelsesceremoni, som Francisco og Ricardo giver, kaldes Mosoq Karpay, og den vil hjælpe dig i gang på din vej som Paqo. Betragt dette seminar som en introduktion til den ægte Q'ero tradition, som du kan fortsætte med at fuldføre gennem et treårigt studieprogram på The Global Paqo School, hvis du føler dig kaldet til det.

SEMINARETS INDHOLD

Seminaret er tænkt som en måde at bygge bro mellem Q'erofolkets spirituelle visdom og os her i Danmark. Den gamle tradition rummer en utrolig mængde viden og praksiser om hvordan man forbinder sig og kommunikerer med naturen, som vi nemt kan implementere i vores hverdag her i landet, og som giver os redskaberne til at træde mere ind i vores egen kraft, visdom, fred og helbredelse gennem  samspillet med naturen.

På dette seminar bliver deltagerne undervist i, hvordan man identificerer sin Paqarina og Itu Apu (naturforældre) og hvordan man udfører en påkaldelse (wahariqhuy) til sine egne naturforældre. Deltagerne lærer desuden enkle øvelser til at forbinde sig med verdenen af levende energi.

Dine naturforældre er de vigtigste naturånder i dit liv. Din naturmor (Paqarina) og din naturfar (Itu Apu) er kilden til menneskelig modstandskraft. Disse særlige naturånder er vidner til din fødsel, og de er indbegrebet af kærlig, støttende, omsorgsfuld og vejledende forældrevisdom. Når vi indleder et bevidst og intentionelt kærligt forhold til dem i en hellig energetisk udveksling i respekt og omsorg for deres visdom, åbner der sig døre af støtte og forbundethed, som vi ikke vidste eksisterede.

Deltagerne vil lære at lave simple offergaver til naturånderne og begynde at skabe deres helt egen waharikhuy, som er en påkaldelse/bønner til at udvikle forholdet med vores naturånder.  Uanset om det er en fuld ceremoniel offergave eller en lille bøn lavet på en blomst, er vores åndedræt, vores ord og vores hensigt fra hjertet de vigtigste ingredienser i arbejdet. Vi kan skabe hele forskellen i en kraftfuld healing, ceremoni eller bøn for at hjælpe vores familie, venner og samfund ved at bruge vores MUNAY - vores "kærlighed i handling".

Francisco og Ricardo vil tale om Q'ero folkets traditioner, som er enestående i deres oprigtighed, skønhed og enkelhed. Hele traditionens kosmologi, Q'eroernes verdenssyn og måde at arbejde med den gamle visdom på vil blive forklaret levende, og du vil få en forståelse for, hvordan du kan implementere og leve med en gammel tradition i dit moderne liv.

Deltagerne vil blive introduceret til paqoens vej og lære mere om Inka-profetierne og det ansvar og den kapacitet, som hver enkelt af os har og kan udøve, for at opfylde vores skæbne og hjælpe med at skabe større harmoni i verden. 

I Q'ero traditionen er der mange karpays (indvielser), som hjælper modtageren med at åbne op til et nyt lag af visdom og kraft i samspillet med naturen. Nogle karpays er for alle, og andre kræver en vis mængde dedikation og øvelse før de kan gives. Under seminaret vil der blive givet 2 karpays til deltagerne.

På andendagen giver Francisco og Ricardo en Karpay Ayni til alle, hvilket er en traditionel indvielse, der åbner for forståelse, ligeværdig udveksling af energi og baner vejen for den gamle visdom. På den sidste dag modtager deltagerne en Mosoq Karpay. Mosoq betyder "ny" på quechua, og denne Karpay åbner for potentialet til at blive en kraftfuld Paqo for dem, der vælger at forfølge denne vej.

Detaljerne i programmet sender vi ud senere til deltagerne.

PROGRAM

8.30 - 8.50: deltagerne ankommer / Q'ero shoppen er åben.

8.50 - 9.00: vi finder pladserne

9.00 - 12.00: undervisning

12.00 - 13.00: frokostpause (medbragt mad)

13.00 - 15.00: undervisning

15.00 - 15.30: kaffepause med hjemmebagt kage

15.30 - 18.00: undervisning

Vær OBS på, at kaffepausen kan ligge på andre tidspunkter på de dage, vi har en karpay.

Telefoner bedes være slukket under hele arrangementet.

KUNSTHÅNDVÆRK FRA Q’EROS LAVET MED BØN OG INTENTION

Både før og efter undervisningen er det muligt at købe noget af det fantastiske håndarbejde, som Ricardo og Francisco har med fra Peru. Mastanaer, perlesnore, ceremonielle huer, tasker mm. Disse ting skal betales kontant og gerne i Euro eller Dollars.

Vævningerne fremstilles med ceremonielle bønner og påkaldelser under hele processen. Bønnerne er for dyrene, der har givet ulden, for klipningen, spindingen af garnet, vævningen m.v. Der er lagt utrolig meget kærlighed og intention i hvert eneste stykke kunsthåndværk.

SPROG

Francisco Apaza Flores taler primært quechua, og Ricardo Apaza Flores taler både quechua og spansk. Anja Møller Jensen vil derfor oversætte til dansk under hele seminaret, MEN hvis der er deltagere fra andre lande, som ikke forstår dansk, vil oversættelsen primært være på engelsk.

DIN BETALING STØTTER PROJEKTER FOR Q'ERO FOLKET

25% af indtægten fra seminaret og velkomstceremonien går til Wiraqocha Foundation og de projekter, organisationen støtter Hatun Q'eros med. Hatun Q'eros er Q'ero folkets samfund, som består af 6 landsbyer langt oppe i bjergene i hjertet af Q'ero nationen i Peru For mere information se www.wiraqochafoundation.org.

Det er kun få år siden, der blev åbnet en vej til Hatun Q'eros.

Den dag i dag er der dog ingen busser, tog, butikker, klinikker, hospitaler eller læger i nærheden af samfundet. Når vores lærermestre skal undervise på The Glopal Paqo School, kan det tage op til 10-12 timer for dem, der bor længst væk fra Cusco, at nå frem til et sted, hvor der er internetforbindelse. Først 4 timer til fods, så skal de tage en bus (hvis man er heldig kommer den) og derfra en anden bus eller på motorcykel eller bil hvis man kan finde en.

På trods af den fattigdom, de rent materielt lever under, har de en af de rigeste, åndelige traditioner i verden. Wiraqocha Foundation blev oprettet i 1996 for at støtte dette fantastiske folk og deres traditioner. Du kan læse om noget af det arbejde, som fonden udfører, her: https://wiraqochafoundation.org/pages/impact.

Alene i det sidste år er der blevet indsamlet penge til at anlægge vandreservoirer i Q'eros, som er nødvendige på grund af den globale opvarmning, til køb af alpacaer af høj kvalitet, som er afgørende for befolkningen, til at installere internet under pandemien. Hatun Q'ero Cultural Center er desuden blevet åbnet i hjertet af Cusco for at bringe Inka-visdommen tilbage til hjertet af Inka-hovedstaden, da Q'ero folket i Peru lider desværre under den samme misforståelse og nedladenhed som mange andre traditionelle folkeslag rundt om i verden.

Der er også blevet indsamlet midler til et brobygningsprojekt, da en af de broer, som Q'ero'erne bruger til at nå frem til regnskoven, hvor de dyrker nogle af deres afgrøder, kollapsede, og tog flere mennesker med sig. Det er alle vigtige projekter, som ikke ville være mulige uden ekstern støtte. Når du deltager i denne ceremoni, vil du hjælpe ved at deltage på en meningsfuld måde i disse projekter.

OM FACILITATORERNE

Francisco og Ricardo Apaza Flores er brødre og sønner af afdøde verdenskendte Altomishayoq Don Mariano Apaza fra Hatun Q'eros. De er begge to meget anerkendte for deres arbejde og færdigheder som Paqo'er. Begge brødre er kendt som dygtige kokabladslæsere og fremragende traditionelle healere og lærere i deres tradition.

De har arbejdet med den gamle visdom, siden de var meget unge, og Francisco siges at være en af de mest dygtige Q'ero kokabladslæsere. Kokablade bruges til spådomskunst, og er den traditionelle måde at diagnosticere sygdomme, årsager og helbredelsesmetoder på.  Vi, som arrangerer besøget, har prøvet kokabladsaflæsning mange gange og er dybt imponerede over så mange præcise og nuancerede svar, deres kokablade kan give.

Rikke Agersted ejer Den Shamanistiske Vej, som lægger hus til besøget, og har i over 20 år arbejdet med både de Nord- og Sydamerikanske shamanistiske veje. Q'erofolkets visdom er blevet den røde tråd i Rikkes undervisning og healingsmetoder, og hun er slet ikke i tvivl om, at de kan noget helt særligt, som Verden i dag har brug for. Rikke har de sidste 2,5 år været elev på The Global Paqo school.

Anja Møller Jensen har lært både fra Den Shamanistiske Vej og nu også det sidste 1,5 år på The Global Paqo School.

TID & STED:  Torsdag d. 3. august til søndag d. 6. august. Seminaret vil alle dage vare fra kl. 9.00 - 18.00 på Den Shamanistiske Vejs adresse: Moltkesvej 71, 4690 Haslev. Ankomst til stedet mellem kl. 8.30 og 8.50.

Vi får sat et stort telt op i haven, som seminaret foregår i.

PRIS: 5.600 kr. Beløbet refunderes ikke i tilfælde af afmelding igen, men du kan overgive din plads til en anden. Du skal i så fald give os besked herom.

Du har mulighed for at dele betalingen i  2 rater. Den første rate skal falde ved tilmeldingen og den anden senest d. 25. juni.

Da Q'ero besøget kun bliver gennemført, hvis der er nok tilmeldinger, er vi nødt til at gøre det på denne måde. Det er nemlig dyrt at købe flybilletter, pas m.v. og vi har derfor brug for at sikre deltagerantallet i god tid inden besøget.

OVERNATNING

Kommer du langvejs fra, kan du booke overnatning et af de mange steder i og omkring Haslev (Dalby, Rønnede, Faxe og Faxe Ladeplads for blot at nævne nogen). Der er vandrehjem, Bed & Breakfast og hoteller i nærheden. Det er desværre ikke muligt at overnatte hos Den Shamanistiske Vej under Q'eroernes besøg.

TILMELDING: Send en email med dit fulde navn og telefonnummer til info@denshamanistiskevej.dk. Du modtager derefter nærmere information til seminaret samt betalingsoplysninger.

SU d. 25. juni 2023.

Del denne begivenhed

bottom of page