top of page

tors. 12. sep.

|

Sted er ikke bestemt endnu

4 dages seminar med Inkavisdom

Den Shamanistiske Vej inviterer til 4 dages spændende undervisning, indvielser og ceremonier fra den gamle inkatradition med Francisco og Ricardo Apaza Flores fra bjergene i Peru.

Tilmelding med dit fulde navn og telefonnummer på
info@denshamanistiskevej.dk
4 dages seminar med Inkavisdom
4 dages seminar med Inkavisdom

Tid & sted

12. sep. 2024, 09.00 – 15. sep. 2024, 18.00

Sted er ikke bestemt endnu

Detaljer

SEMINARETS INDHOLD

Seminaret er tænkt som en måde at bygge bro mellem Q'erofolkets spirituelle visdom og os her i Danmark. Den gamle inkatradition rummer en utrolig mængde visdom om, hvordan man forbinder sig og kommunikerer med naturen. Det er en spirituel praksis, vi nemt kan implementere i vores hverdag her i landet, og som giver os redskaberne til at træde mere ind i vores egen kraft, visdom, fred og helbredelse gennem  samspillet med naturen.

Deltagerne bliver undervist i, hvordan man identificerer sine naturforældre kaldet Paqarina og Itu Apu, samt hvordan man udfører en god påkaldelse (wahariqhuy) til dem. 

Naturforældrene er de vigtigste naturånder i vores liv. Vores naturmor (Paqarina) og naturfar (Itu Apu) er kilden til menneskelig modstandskraft. De er vidner til vores fødsel, og de er indbegrebet af kærlig, støttende, omsorgsfuld og vejledende forældrevisdom gennem hele vores liv. Når vi indleder et bevidst og kærligt forhold til dem i en hellig energetisk udveksling i respekt og omsorg for deres visdom, åbner der sig døre af støtte og forbundethed, som vi ikke vidste eksisterede, men som beriger vores liv på helt uventede måder.

Deltagerne lærer desuden enkle øvelser til at forbinde sig med verdenen af levende energi, rense sig selv for tung energi og bringe mere balance ind i de ting, vi gør.

Deltagerne vil lære at lave simple offergaver, haywarikhuy'er (også kaldes despachio'er), til naturånderne og begynde at skabe deres helt egen waharikhuy, som er den påkaldelsen/bønnen til at udvikle forholdet med naturånderne.  Uanset om det er en fuld ceremoniel offergave eller en lille bøn lavet på en blomst, er vores åndedræt, vores ord og vores hensigt fra hjertet de vigtigste ingredienser i arbejdet. Vi kan skabe hele forskellen i en kraftfuld healing, ceremoni eller bøn for at hjælpe vores familie, venner og samfund ved at bruge vores kærlighed og vilje i kombination. Dette kaldes MUNAY på quechuasproget.

Francisco og Ricardo vil tale om Q'ero folkets traditioner, som er enestående i deres oprigtighed, skønhed og enkelhed. Hele traditionens kosmologi, Q'eroernes verdenssyn og måde at arbejde med den gamle visdom på vil blive levende forklaret, og du vil få en forståelse for, hvordan du kan implementere og leve med den gammel tradition i dit moderne liv.

I løbet af seminaret kommer vi også ind på de fantastiske vævninger, Q'ero folket laver, og hvilken spændende symbolik, der er vævet ind i tingene. Intet er tilfældigt, men er lavet med den største intention om at kalde kraft og sami (let, fin energi) ind i væverierne.

Deltagerne bliver introduceret til paqoens vej og lærer mere om Inka-profetierne, det ansvar og potentiale, som hver enkelt af os har og kan udøve, for at opfylde vores skæbne her på Jorden og hjælpe med at skabe større harmoni i verden. 

I Q'ero traditionen er der mange karpays (indvielser), som hver især hjælper modtageren med at åbne op til et nyt lag af visdom og kraft i samspillet med naturen. Nogle karpays er for alle, og andre kræver en vis mængde dedikation og øvelse, før de kan gives. Under seminaret bliver der givet 2 karpays til deltagerne.

På andendagen giver Francisco og Ricardo en Ayni Karpay til alle, hvilket er en traditionel indvielse, der åbner for forståelse, ligeværdig udveksling af energi og baner vejen for integration af den gamle visdom. På den sidste dag modtager deltagerne en Mosoq Karpay. Mosoq betyder "ny" på quechua, og denne Karpay åbner for potentialet til at blive en kraftfuld Paqo for dem, der vælger at forfølge denne vej.

Detaljerne i programmet sendes ud ved tilmelding.

PROGRAM

8.30 - 8.50: deltagerne ankommer / Q'ero shoppen er åben.

8.50 - 9.00: vi finder pladserne

9.00 - 12.00: undervisning

12.00 - 13.00: frokostpause (mad inkluderet i prisen)

13.00 - 15.00: undervisning

15.00 - 15.30: kaffe og kage

15.30 - 18.00: undervisning

18.00 - 18.30: Q'ero shoppen er åben

Vær OBS på, at kaffepausen kan ligge på andre tidspunkter på de dage, vi har en karpay.

Telefoner bedes være slukket under hele arrangementet.

LIDT BAGGRUNDS INFORMATION

Francisco og Ricardo Apaza Flores kommer fra landsbyen Qolpa Qucho i Hatun Q'eros, hjertet af Q'ERO-nationen i Peru, og vil med hjælp fra Rikke Agersted undervise i den autentiske gamle inkavisdom.

Q'eroerne er de sidste levende, direkte efterkommere af det gamle inkafolk. På grund af Hatun Q'ero's afsides beliggenhed omkring 5.000 meter oppe i Andesbjergene, har deres tradition været forholdsvis uberørt af ydre påvirkning i over 500 år, indtil den første akademiske ekspedition under ledelse af Oscar Nuñez Del Prado ankom til Q'eros i 1955. I løbet af de sidste 20 år er interessen for visdommen vokset, og den officielle anerkendelse fandt sted i 2011, da Q'eros blev udnævnt til "Det sidste Inka-samfund i Peru" af den peruvianske kulturmyndighed.  Meget af den autentiske lære i denne tradition er dog ikke blevet delt før på grund af det komplekse i at oversætte fra Q'ero sproget og forklare folkets verdenssyn, samt det faktum, at det tager ca. 12 år for en paqo (medicinmand / -kvinde) at samle sit medicinbundt og lære det, en paqo skal kunne på det basale niveau. 

Mange turister får spændende oplevelser og indvielser på få ugers rejse til Peru, men der er meget langt fra 3 ugers arbejde til 12 år, og derfor er der uhyre meget, som ikke tidligere er blevet delt med fremmede, simpelthen fordi det ikke har været muligt med den tid, der har været til rådighed.

Et eksempel herpå er den autentiske Q'ero-metode at skabe en misha på, som er  Paqo'ens "medicinbundt" eller "kraftbundt".  Mishaen dannes gennem årelange pilgrimsrejser til 12 udvalgte naturånder i ens omkringliggende geografi. Kraften opnås gennem den tilsigtede alliance af tre urkræfter i naturen: Apuer, Pachamama (Moder Jord) og Ñust'aerne.

Den traditionelle misha indeholder den levende energi, visdom og kraft fra disse 12 hellige naturvæsener, som er tusind gange større, ældre og klogere end os selv, og det er fra dem, en Paqo henter den kraft, han eller hun har brug for at trække på for at hjælpe sit samfund. 

Det er med stor ydmyghed og tålmodighed, man bliver kanal for disse naturkræfter. Processen begynder med alliancen med din højre og venstre ledestjerne, også kendt som dine naturforældre. Ved at lokalisere din Itu Apu og Paqarina, som findes på nøjagtigt det sted, hvor du er født, kan vi på fire korte dage med undervisning begynde denne rejse for resten af livet.

Identifikationen af dine naturforældre er grundlaget og starttrinnet for dette arbejde sammen med en indledende indvielse, Ayni Karpay, som er en indvielse der etablerer en hellig gensidighed mellem dig og Moder Natur.

Den anden indvielse, som Francisco og Ricardo giver, kaldes Mosoq Karpay, og den vil hjælpe dig i gang på din vej som Paqo, ifald du ønsker at gå den vej. Betragt seminaret som en introduktion til den ægte Q'ero tradition, som du kan fortsætte med at lære fra hos Den Shamanistiske Vej på kurset "Kom hjem i dig selv" eller den etårige uddannelse "Blandt Ånder og Mennesker".

KUNSTHÅNDVÆRK FRA Q’EROS LAVET MED BØN OG INTENTION

Under seminaret er det muligt at købe noget af det fantastiske håndarbejde, som Ricardo og Francisco har med fra Peru. Mastanaer, perlesnore (watanaer), ceremonielle huer, tasker, klokker mm. Disse ting skal betales kontant.

Vævningerne fremstilles med ceremonielle bønner og påkaldelser under hele processen. Bønnerne er for dyrene, der har givet ulden, for klipningen, spindingen af garnet, vævningen m.v. Der er lagt utrolig meget kærlighed og intention i hvert eneste stykke kunsthåndværk, og energien mærkes i brugen af dem.

SPROG

Francisco Apaza Flores taler primært quechua, og Ricardo Apaza Flores taler både quechua og spansk. Der er vil derfor være en tolk på seminaret, som oversætter til dansk.

OM FACILITATORERNE

Francisco og Ricardo Apaza Flores er brødre og sønner af afdøde verdenskendte Altomishayoq Don Mariano Apaza fra Hatun Q'eros. De er begge to meget anerkendte for deres arbejde og færdigheder som Paqo'er. Begge brødre er kendt som dygtige kokabladslæsere og fremragende traditionelle healere og lærere i deres tradition.

De har arbejdet med den gamle visdom, siden de var meget unge. Kokablade bruges til spådomskunst, og er den traditionelle måde at diagnosticere sygdomme, årsager og helbredelsesmetoder på.  

Rikke Agersted ejer Den Shamanistiske Vej, som arrangerer besøget, og har i over 20 år arbejdet med både de Nord- og Sydamerikanske shamanistiske veje. Q'erofolkets visdom er blevet den røde tråd i Rikkes undervisning og healingsmetoder, og hun er slet ikke i tvivl om, at de kan noget helt særligt, som Verden i dag har brug for. Rikke har de sidste 3 år været elev på The Global Paqo school, hvor Francisco og Ricardo underviser.

TID & STED:  Torsdag d. 12. september til søndag d. 15. september. Seminaret vil alle dage vare fra kl. 9.00 - 18.00 på endnu ukendt adresse. Dog max. i en radius af en times kørsel fra Haslev. Ankomst til stedet mellem kl. 8.30 og 8.50.

Seminaret foregår indendørs.

PRIS: 5.999 kr. Early Bird pris er KUN 4.999 kr., hvis du tilmelder dig og betaler senest d. 28. februar 2024. Beløbet refunderes ikke i tilfælde af afmelding igen, men du kan overgive din plads til en anden. Du skal i så fald give mig besked herom.

Du har mulighed for at dele betalingen i  3 rater. Den første rate skal falde ved tilmeldingen og den tredje senest d. 1. august. Benytter du dig af Early Bird skal hele beløbet være indbetalt senest d. 28. februar.

OVERNATNING

Kommer du langvejs fra, kan du tilkøbe kost og logi på adressen i Vig. Der er en stor have, hvor det er muligt at slå telt op.

TILMELDING: Send en email med dit fulde navn og telefonnummer til info@denshamanistiskevej.dk. Du modtager derefter nærmere information til seminaret samt en faktura.

SU d. 25. august 2023.

HAR DU SET?

Du kan spare penge ved at tilmelde dig en af pakkeløsningerne. Det er en mulighed for dem, der gerne vil med til så meget som muligt.

PAKKE 1: DEN STORE PAKKE

4 dages seminar (med frokost, kaffe, te og kage)            4.999 Early Bird / 5.999

4 dages arrangement i dansk natur (uden traktement) 4.600 Early Bird / 5.600

Yanantin Karpay                                                                                  850

Moder Jord ceremoni                                                                       250

Nust'a Karpay                                                                                       250

Åbningsceremoni                                                                               130

Foredrag                                                                                                 130

Ialt                                                                                  11.209 Early Bird / 13.209

SPAR 1000 kr. ekstra ved at købe samlet pakke. Ialt: 10.209 Early Bird / 12.209

PAKKE 2: 4 DAGS SEMINAR MM.

4 dages seminar (med frokost, kaffe, te og kage)         4.999 Early Bird / 5.999

Yanantin Karpay                                                                               850

Moder Jord ceremoni                                                                   250

Nust'a Karpay                                                                                    250

Åbningsceremoni                                                                            130

Foredrag                                                                                              130

Ialt                                                                                                      6.609 Early Bird / 7.609

SPAR 500 kr. ekstra ved at købe samlet pakke.       Ialt 6.109 Early Bird / 7.109

PAKKE 3: 4 DAGES INDVIELSER I NATUREN MM.

4 dages arrangement i dansk natur (uden traktement)  4.600 Early Bird / 5.600

Ayni Karpay                                                                                            250

Yanantin Karpay                                                                                   850

Moder Jord ceremoni                                                                       250

Nust'a Karpay                                                                                       250

Åbningsceremoni                                                                               130

Foredrag                                                                                                 130

Ialt                                                                                                          6.460 Early Bird / 7.460

SPAR 500 kr. ekstra ved at købe samlet pakke.          Ialt 5.960 Early Bird / 6.960

Se hele programmet med datoer og detaljer i kalenderen på www.denshamanistiskvej.dk

Del denne begivenhed

bottom of page