top of page

fre. 30. aug.

|

Haslev

Åbningsceremoni for Q'ero besøg

Den Shamanistiske Vej inviterer til åbningsceremoni med Francisco og Ricardo Apaza Flores, som er brødre og efterkommere af de gamle Inkaer i Peru. Ceremonien er indledningen på deres 3 ugers besøg i Danmark og er for alle, der har lyst til at deltage.

Tilmelding med dit fulde navn og telefonnummer på
info@denshamanistiskevej.dk
Åbningsceremoni for Q'ero besøg
Åbningsceremoni for Q'ero besøg

Tid & sted

30. aug. 2024, 18.30 – 21.30

Haslev, Moltkesvej 71, 4690 Haslev, Denmark

Detaljer

Francisco og Ricardo Apaza Flores har en fantastisk hjertevarm tradition, som de vil dele med os, mens de er i Danmark. De kommer fra landsbyen Qolpa Qucho i Hatun Q'eros, hjertet af Q'ero-nationen i Peru og indleder deres besøg i Danmark med denne smukke åbningsceremoni, assisteret af Rikke Agersted. 

Q'eroerne er de sidste, levende efterkommere af Inkatraditionen. På grund af Hatun Q'eros afsides beliggenhed omkring 5.000 meter oppe i Andesbjergene, har deres tradition været forholdsvis uberørt af ydre påvirkning i over 500 år, indtil den første akademiske ekspedition under ledelse af Oscar Nuñez Del Prado ankom til Q'eros i 1955. I løbet af de sidste 20 år er interessen vokset, og den officielle anerkendelse fandt sted i 2011, da Q'eros blev udnævnt til "Det sidste Inka-samfund i Peru" af den peruvianske kulturmyndighed.  Meget af den autentiske lære i denne tradition er dog ikke blevet delt før på grund af det komplekse i at forklare Q'eroernes verdenssyn og oversætte fra Q'ero sproget. 

Formålet med besøget er blandt andet at indtroducere den gamle Inkavisdom og bygge bro til Danmark på en ny måde, da Rikke Agersted fra Den Shamanistiske Vej slet ikke er i tvivl om, at inkatraditionen rummer en nøgle af visdom, som kan være med til at ændre den kurs, verden har taget, hvis vi er nok der ønsker at lære og sprede flere ringe i vandet af sami og kraft.

Ceremonien foregår i Den Shamanistiske Vejs have og starter med en introduktion af de to herrer og deres smukke og viise tradition, som stammer helt tilbage fra Inkatiden.

Vi fortsætter aftenen med selve åbningsceremonien, som forestås af Francisco og Ricardo i form af en traditionel Llaqta haywarikhuy (eller despacho, som denne form for offerpakke også kaldes). En Llaqta haywarikhuy samler det spirituelle lokalsamfund (os der deltager) og her beder Francisco og Ricardo om velsignelse og tilladelse fra alle naturånderne til det arbejde, de skal udføre i Danmark. Det er en meget smuk bøn, som levendegøres i en traditionel struktur af alskens lækkerier som blade, frø, chokolade, blomster m.v. En haywarikhuy er en uhyre kraftfuld bøn, fordi der lægges så mange dybfølte ønsker ind i den, og til åbningsceremonien kommer der en velsignelse for hver eneste deltager med i pakken.

Vær OBS på, at sluttiden KUN er en cirkatid, så lad være med at have en bagkant, da det vil forstyrre ceremonien, hvis deltagerne går, før den er færdig. Der er helt sikkert mulighed for at få et lift til stationen bagefter. 

Offerpakken bliver brændt efter ceremonien officielt slutter kl. 21.30, og de som har lyst til at blive til denne sidste del er meget velkomne. Vi tænder bålet en halv times tid efter ceremonien slutter, og folk er gået.

Telefoner bedes være slukket under hele arrangementet.

Billedet er fra Francisco og Ricardo Apaza Flores besøg i 2023, hvor Faxe Kommunes Borgmester Ole Vive holdt åbningstalen.

KUNSTHÅNDVÆRK FRA Q’EROS LAVET MED BØN OG INTENTION

Både før og efter undervisningen er det muligt at købe noget af det fantastiske håndarbejde, som Ricardo og Francisco har med fra Peru. Mastanaer, perlesnore, ceremonielle huer, tasker mm. Disse ting skal betales kontant og gerne i Euro eller Dollars.

Vævningerne fremstilles med ceremonielle bønner og påkaldelser under hele processen. Bønnerne er for dyrene, der har givet ulden, for klipningen, spindingen af garnet, vævningen m.v. Der er lagt utrolig meget kærlighed og intention i hvert eneste stykke kunsthåndværk.

SPROG

Francisco Apaza Flores taler primært quechua, og Ricardo Apaza Flores taler både quechua og spansk. Der vil være en tolk til stede, som oversætter til dansk undervejs.

LIDT BAGGRUNDS INFORMATION

Det er kun få år siden, der blev åbnet en vej til Hatun Q'eros. 

Den dag i dag er der dog ingen busser, tog, butikker, klinikker, hospitaler eller læger i nærheden af samfundet. Det kan tage op til 10-12 timer for dem, der bor længst væk fra Cusco, at nå frem til den gamle hovedstad, som i dag kan betragtes som et spirituelt samlingspunkt for mange. Først 4 timer til fods for at komme til en bus (hvis man er heldig den kommer) og derfra med en anden bus, motorcykel eller bil, man kan købe et lift af.

På trods af den fattigdom, Q'ero folket rent materielt lever under, har de en af de rigeste, åndelige traditioner i verden.

Der gøres meget i dag for at sætte lys på den smukke tradition, da Q'ero folket i Peru lider desværre under den samme misforståelse og nedladenhed, som mange andre traditionelle folkeslag rundt om i verden også oplever. Hatun Q'ero Cultural Center åbnede for et par år siden i hjertet af Cusco med fondsmidler for at bringe Inka-visdommen tilbage til hjertet af den gamle Inka-hovedstad, og det har været med til at sætte den kulturelle arv mere fast på landkortet.

OM FACILITATORERNE

Francisco og Ricardo Apaza Flores er brødre og sønner af den afdøde verdenskendte Altomisayoq Don Mariano Apaza fra Hatun Q'eros. De er begge to meget anerkendte for deres arbejde og færdigheder som Paqo'er. Begge brødre er kendt som dygtige kokabladslæsere og fremragende traditionelle healere og lærere i deres tradition.

De har arbejdet med den gamle visdom, siden de var meget unge. Kokablade bruges til spådomskunst, og er den traditionelle måde at diagnosticere sygdomme, årsager og helbredelsesmetoder på.  Vi, som arrangerer besøget, har prøvet kokabladsaflæsning mange gange og er dybt imponerede over så mange præcise og nuancerede svar, deres kokablade kan give. 

Rikke Agersted ejer Den Shamanistiske Vej, som arrangerer besøget, og har i over 20 år arbejdet med både de Nord- og Sydamerikanske shamanistiske veje. Q'erofolkets visdom er blevet den røde tråd i Rikkes undervisning og healingsmetoder, og hun er slet ikke i tvivl om, at de kan noget helt særligt, som Verden i dag har brug for. Rikke har i 3 år været elev på The Global Paqo school, hvor Francisco og Ricardo underviser.

TID & STED:  Fredag d. 30. august 2023  fra kl. 18.30 - 21.30 på Den Shamanistiske Vejs adresse: Moltkesvej 71, 4690 Haslev. Ankomst til stedet fra kl. 18.00.

PRIS: 130 kr. som betales straks ved tilmeldingen. Beløbet refunderes ikke i tilfælde af afmelding igen, men du kan overgive din plads til en anden. Du bedes i så fald give os besked herom.

TILMELDING: Send en email med dit fulde navn og telefonnummer til info@denshamanistiskevej.dk. Du modtager derefter nærmere information til dagen samt betalingsoplysninger.

SU d. 28. august 2023.

HAR DU SET?

Du kan spare penge ved at tilmelde dig en af pakkeløsningerne. Det er en mulighed for dem, der gerne vil med til så meget som muligt.

PAKKE 1: DEN STORE PAKKE

4 dages seminar (med frokost, kaffe, te og kage)            4.999 Early Bird / 5.999

4 dages arrangement i dansk natur (uden traktement) 4.600 Early Bird / 5.600

Yanantin Karpay                                                                                  850

Moder Jord ceremoni                                                                       250

Nust'a Karpay                                                                                       250

Åbningsceremoni                                                                               130

Foredrag                                                                                                 130

Ialt                                                                                  11.209 Early Bird / 13.209

SPAR 1000 kr. ekstra ved at købe samlet pakke. Ialt: 10.209 Early Bird / 12.209

PAKKE 2: 4 DAGS SEMINAR MM.

4 dages seminar (med frokost, kaffe, te og kage)         4.999 Early Bird / 5.999

Yanantin Karpay                                                                               850

Moder Jord ceremoni                                                                   250

Nust'a Karpay                                                                                    250

Åbningsceremoni                                                                            130

Foredrag                                                                                              130

Ialt                                                                                                      6.609 Early Bird / 7.609

SPAR 500 kr. ekstra ved at købe samlet pakke.       Ialt 6.109 Early Bird / 7.109

PAKKE 3: 4 DAGES INDVIELSER I NATUREN MM.

4 dages arrangement i dansk natur (uden traktement)  4.600 Early Bird / 5.600

Ayni Karpay                                                                                            250

Yanantin Karpay                                                                                   850

Moder Jord ceremoni                                                                       250

Nust'a Karpay                                                                                       250

Åbningsceremoni                                                                               130

Foredrag                                                                                                 130

Ialt                                                                                                          6.460 Early Bird / 7.460 

SPAR 500 kr. ekstra ved at købe samlet pakke.          Ialt 5.960 Early Bird / 6.960

Se hele programmet med datoer og detaljer i kalenderen på www.denshamanistiskvej.dk

Del denne begivenhed

bottom of page