top of page

ons. 21. dec.

|

Haslev

Vintersolhverv

Ved vintersolhverv fejrer vi det faktum, at årstiderne vender, og vi går lysere dage i møde. Vi siger symbolsk farvel til den mørke tid, og byder lyset velkommen. Det gør vi med en særlig ceremoni.

Tilmelding med dit fulde navn og telefonnummer på
info@denshamanistiskevej.dk
Vintersolhverv
Vintersolhverv

Tid & sted

21. dec. 2022, 18.30 – 23.00

Haslev, Moltkesvej 91, 4690 Haslev, Denmark

Detaljer

Kl. 22.48 er det præcise tidspunkt for vintersolhverv i år, og selvom det er blevet meget moderne i vores kultur at lave de ceremonielle handlinger på de mest "hensigtsmæssige" tidspunkter i forhold til arbejde mm, så er det bare ikke sådan energierne arbejder. Tingene sker, når de sker. Energien er mest kraftfuld på det præcise tidspunkt 22.48 og derfor slutter ceremonien også tidligst kl. 22, så meld dig kun til, hvis du kan overgive dig til naturens rytme og nyde det faktum, at vi arbejder med energiernes mest gunstige tidspunkt.

På denne solhvervsaften vil vi lave en helt særlig haywarikhuy ceremoni. En haywarikhuy er en offerpakke og ordet betyder på quechuasproget "at give men hænderne", hvilket jeg finder meget smukt. Det er nemlig det, vi gør, når vi med alverdens lækre naturmaterialer som blomster, frø, nødder, bønner m.v. skaber den smukke offerpakke. Alle deltagere er med til at skabe den. Når offerpakken er lavet, bliver den brændt på bålet, og vi bliver derude til alle flammer er væk. Man forlader nemlig ikke et ceremonielt bål, før det er færdigt med at gøre sit arbejde. 

Hver deltager bliver bedt om at medbringe noget til offerpakken. Nærmere information herom gives ved tilmeldingen.

Selve offerpakken laves indendørs, medmindre det er så mildt i vejret, at vi kan sidde udenfor. Den sidste del af ceremonien foregår udendørs ved bålpladsen, så sørg for at tage godt med varmt tøj på.

Når vi går i ceremoni, er tiden ikke til at forudsige. Du skal derfor være indstillet på, at der ikke er et decideret sluttidspunkt, men en cirkatid. Når vi arbejder i det ceremonielle rum, er det vigtigt at være fokuseret og til stedet i dét rum, og ikke lade sig distrahere af togtider o.l. Vær tryg i visheden om, at der altid er nogen, som giver et lift. Om ikke andet så til stationen.  

Vi slukker desuden telefonerne under ceremonien og lader dem ligge i bilen.

Der er plads til 14 personer.

HVORNÅR

Onsdag d. 21. december fra kl. 18.30 - 23.00 (cirka sluttid, så lad være at have en bagkant).

FACILITATOR

Rikke Agersted, der er indehaver af Den Shamanistiske Vej og har arbejdet med shamanisme i 20 år.

STED

Moltkesvej 71, 4690 Haslev

PRIS

400 kr. pr. person, som blandt andet også dækker brænde og ingredienser til offerpakken. Der er en større forberedelsesproces fra min side. Der bliver også en mindre pause mellem offerpakken og bålceremonien, hvor vi får lidt te og kage.

TILMELDING

Skriv en email til info@denshamanistiskevej.dk med dit fulde navn og telefonnr. Du vil herefter modtage mere information samt betalingsoplysninger.

SU for tilmelding er d. 20. december kl. 16.00.

Del denne begivenhed

bottom of page