top of page

søn. 01. sep.

|

Haslev

Yanantin karpay (indvielse)

Denne ceremoni er for par, som ønsker at bringe ny energi ind i forholdet. Det kan være i ægteskabet, parforholdet, et arbejdsfællesskab eller en anden relation, der involverer to parter, der bringer forskellige energier, som på smukkeste vis skal finde en fælles harmoni og balance.

Tilmelding med dit fulde navn og telefonnummer på
info@denshamanistiskevej.dk
Yanantin karpay (indvielse)
Yanantin karpay (indvielse)

Tid & sted

01. sep. 2024, 11.00 – 16.00

Haslev, Moltkesvej 71, 4690 Haslev, Denmark

Detaljer

Yanantin er et smukt begreb i inkatraditionen, som repræsenterer kunsten at skabe et harmonisk samspil eller forening mellem forskellige energier som nat og dag, maskulin og feminin o.s.v. Yanantin ceremonien bruges traditionelt til at velsigne et ægteskab eller enhver form for partnerskab, hvor forskellige energier skal finde harmoni og balance med hinanden. Det kunne være et forretnings-samarbejde, et kæresteforhold e.l. 

Yanantin er en grundliggende forståelse, som er med i alt hvad Q'erofolket gør, som også hænger sammen med andre af kulturens smukke læringer som ayni, der handler om at være i harmonisk udveksling med verden omkring én. Når man giver, så tager man og når man tager, så giver man. 

For at få yanantin til at fungere, skal begge parter have en grundliggende lyst til at byde ind med ligeså meget, som man tager imod, og det er nødvendigt at have forståelse for, at yanantin fungerer, fordi man tager ansvar for sig selv og egne handlinger, og derigennem byder ind til forholdet med det bedste, man har at give. 

Et af de ældre ægtepar i Hatun Q'eros blev for en del år siden interviewet på Hawaii, og journalisten spurgte med vestlig forståelse for, hvordan et parforhold fungerer: "hvad gør I, når I har problemer i forholdet?". De kiggede uforstående på ham og svarede: "hvorfor skulle vi dog have det? Vi har det jo så godt sammen". For dem var det et mærkeligt spørgsmål, for helt indgroet i dem sad visheden om, at forholdets kvalitet og lykke er et valg. For at skabe yanantin, er man nødt til at lade være med at klantre modparten for ens egen sorg eller ulykker. Er der noget, som ikke fungerer, så tager man ansvar for det ved at kigge på sig selv, og hvordan man byder ind til forholdets trivsel med ord og handling. Når begge parter handler udfra ønsket om at ville hinanden det bedste og har en grundliggende tillid til at begge parter har det på den måde....så blomstrer forholdet. 

Ceremonien starter med at Francisco og Ricardo fortæller om deres egne oplevelser med yanantin og hvad denne ceremoni har betydet for deres eget liv.

Derefter holder vi en kortere frokostpause inden selve ceremonien, som sluttes af med at offerpakken brændes på bålet.

Det er aldrig helt til at sige det præcise sluttidspunkt, så lad være med at have en bagkant, da det forstyrrer energien, hvis deltagerne bliver stressede over tiden.

Telefoner bedes være slukket under hele arrangementet.

Vær OBS på, at der om aftenen samme dag er en Nust'a Karpay ceremoni, som du også kan deltage i. 

KUNSTHÅNDVÆRK FRA Q’EROS LAVET MED BØN OG INTENTION

Både før og efter undervisningen er det muligt at købe noget af det fantastiske håndarbejde, som Ricardo og Francisco har med fra Peru. Mastanaer, perlesnore, ceremonielle huer, tasker mm. Disse ting skal betales kontant.

Vævningerne fremstilles med ceremonielle bønner og påkaldelser under hele processen. Bønnerne er for dyrene, der har givet ulden, for klipningen, spindingen af garnet, vævningen m.v. Der er lagt utrolig meget kærlighed og intention i hvert eneste stykke kunsthåndværk.

SPROG

Francisco Apaza Flores taler primært quechua, og Ricardo Apaza Flores taler både quechua og spansk. Der vil være en tolk til stede, som oversætter til dansk undervejs.

LIDT BAGGRUNDS INFORMATION

Francisco og Ricardo Apaza Flores har en fantastisk hjertevarm tradition, som de vil dele med os, mens de er i Danmark. De kommer fra landsbyen Qolpa Qucho i Hatun Q'eros, hjertet af Q'ero-nationen i Peru.

Q'eroerne er de sidste, levende efterkommere af Inkatraditionen. På grund af Hatun Q'eros afsides beliggenhed omkring 5.000 meter oppe i Andesbjergene, har deres tradition været forholdsvis uberørt af ydre påvirkning i over 500 år, indtil den første akademiske ekspedition under ledelse af Oscar Nuñez Del Prado ankom til Q'eros i 1955. I løbet af de sidste 20 år er interessen vokset, og den officielle anerkendelse fandt sted i 2011, da Q'eros blev udnævnt til "Det sidste Inka-samfund i Peru" af den peruvianske kulturmyndighed.  Meget af den autentiske lære i denne tradition er dog ikke blevet delt før på grund af det komplekse i at forklare Q'eroernes verdenssyn og oversætte fra Q'ero sproget. 

Det er kun få år siden, der blev åbnet en vej til Hatun Q'eros. 

Den dag i dag er der dog ingen busser, tog, butikker, klinikker, hospitaler eller læger i nærheden af samfundet. Det kan tage op til 10-12 timer for dem, der bor længst væk fra Cusco, at nå frem til den gamle hovedstad, som i dag kan betragtes som et spirituelt samlingspunkt for mange. Først 4 timer til fods, så skal de tage en bus (hvis man er heldig kommer den) og derfra en anden bus eller på motorcykel eller bil hvis man kan finde en.

På trods af den fattigdom, Q'ero folket rent materielt lever under, har de en af de rigeste, åndelige traditioner i verden.

Der gøres meget i dag for at sætte lys på den smukke tradition, da Q'ero folket i Peru lider desværre under den samme misforståelse og nedladenhed, som mange andre traditionelle folkeslag rundt om i verden også lider under. Hatun Q'ero Cultural Center åbnede for et par år siden i hjertet af Cusco med fondsmidler for at bringe Inka-visdommen tilbage til hjertet af Inka-hovedstaden, og det har været med til at sætte den kulturelle arv mere fast på landkortet.

OM FACILITATORERNE

Francisco og Ricardo Apaza Flores er brødre og sønner af den afdøde verdenskendte Altomisayoq Don Mariano Apaza fra Hatun Q'eros. De er begge to meget anerkendte for deres arbejde og færdigheder som Paqo'er. Begge brødre er kendt som dygtige kokabladslæsere og fremragende traditionelle healere og lærere i deres tradition.

De har arbejdet med den gamle visdom, siden de var meget unge. Kokablade bruges til spådomskunst, og er den traditionelle måde at diagnosticere sygdomme, årsager og helbredelsesmetoder på. 

Rikke Agersted ejer Den Shamanistiske Vej, som arrangerer besøget, og har i over 20 år arbejdet med både de Nord- og Sydamerikanske shamanistiske veje. Q'erofolkets visdom er blevet den røde tråd i Rikkes undervisning og healingsmetoder, og hun er slet ikke i tvivl om, at de kan noget helt særligt, som Verden i dag har brug for. Rikke har i 3 år været elev på The Global Paqo school, hvor Francisco og Ricardo underviser.

TID & STED:  Søndag d. 1. september 2024  fra kl. 11.00 - 16.00 på Den Shamanistiske Vejs adresse: Moltkesvej 71, 4690 Haslev. 

PRIS: 850 kr. pr. par som betales straks ved tilmeldingen. Beløbet refunderes ikke i tilfælde af afmelding igen, men pladserne kan gives videre til et andet par. Du skal i så fald give mig besked herom.

TILMELDING: Send en email med dit fulde navn og telefonnummer til info@denshamanistiskevej.dk. Du modtager derefter nærmere information til dagen samt betalingsoplysninger.

SU d. 28. august 2024.

HAR DU SET?

Du kan spare penge ved at tilmelde dig en af pakkeløsningerne. Det er en mulighed for dem, der gerne vil med til så meget som muligt.

PAKKE 1: DEN STORE PAKKE

4 dages seminar (med frokost, kaffe, te og kage)            4.999 Early Bird / 5.999

4 dages arrangement i dansk natur (uden traktement) 4.600 Early Bird / 5.600

Yanantin Karpay                                                                                  850

Moder Jord ceremoni                                                                       250

Nust'a Karpay                                                                                       250

Åbningsceremoni                                                                               130

Foredrag                                                                                                 130

Ialt                                                                                  11.209 Early Bird / 13.209

SPAR 1000 kr. ekstra ved at købe samlet pakke. Ialt: 10.209 Early Bird / 12.209

PAKKE 2: 4 DAGS SEMINAR MM.

4 dages seminar (med frokost, kaffe, te og kage)         4.999 Early Bird / 5.999

Yanantin Karpay                                                                               850

Moder Jord ceremoni                                                                   250

Nust'a Karpay                                                                                    250

Åbningsceremoni                                                                            130

Foredrag                                                                                              130

Ialt                                                                                                      6.609 Early Bird / 7.609

SPAR 500 kr. ekstra ved at købe samlet pakke.       Ialt 6.109 Early Bird / 7.109

PAKKE 3: 4 DAGES INDVIELSER I NATUREN MM.

4 dages arrangement i dansk natur (uden traktement)  4.600 Early Bird / 5.600

Ayni Karpay                                                                                            250

Yanantin Karpay                                                                                   850

Moder Jord ceremoni                                                                       250

Nust'a Karpay                                                                                       250

Åbningsceremoni                                                                               130

Foredrag                                                                                                 130

Ialt                                                                                                          6.460 Early Bird / 7.460

SPAR 500 kr. ekstra ved at købe samlet pakke.          Ialt 5.960 Early Bird / 6.960

Se hele programmet med datoer og detaljer i kalenderen på www.denshamanistiskvej.dk

Del denne begivenhed

bottom of page