top of page

Om Rikke

Jeg har trådt den shamanistiske vej siden 2002, og lever et spændende og magisk liv med en god balance mellem den jordnære, fysiske verden, og den spirituelle virkelighed. 

Min største drivkraft er ønsket om at være med til at skabe en smukkere og mere balanceret verden. Jeg vil gerne gøre en forskel. Inspirere flere mennesker til at tage kraften til sig og forstå den vidunderlige energetiske verden, som vi alle er en del af, og som er en ligeså vigtig del af vores eksistens her på Jorden, som de fysiske rammer. Helt enkelt er min passion at hjælpe mennesker med at forbinde sig til verdenen af levende energi. 

Min drøm er, at vi sammen kan tage et større fælles ansvar for at skabe positive forandringer i verden. 

Vi er nemlig forandringen. Lige her og nu. 

Jeg elsker mit liv, og jeg er dybt taknemmelig for de lærermestre, der med tålmodighed, strenghed og kærlighed har skubbet mig ud over grænserne for, at jeg kunne udvikle mig, lære og være med til at drømme en ny og smukkere verden frem.

Min baggrund

Mit hjerte har altid banket for naturen og dyreverdenen. Faktisk troede jeg som helt ung, at min fremtid ville handle om beskyttelse af dyr og deres leveforhold. Men jeg blev i stedet uddannet som biopat og urteterapeut (phytoterapeut) i år 2000 og kun to år efter befandt jeg mig pludselig en dag i Holland til et shamanistisk træningsprogram med Alberto Villoldo. Jeg havde længe haft en stærk følelse af, at naturmedicinsk behandling ikke var nok for mine klienter, og efter at være startet på bogen ”Shamanens Visdom” af Alberto Villoldo, vidste jeg dybt i mit hjerte, at det var den vej, jeg skulle gå for at finde de ekstra redskaber. Siden da har jeg haft flere lærermestre fra Syd- og Nordamerika. Blandt andet José Luis Herrera fra Rainbow Jaguar Institute og dygtige Nordamerikanske medicinmænd, som efter bedste lakota og navaho traditioner har vist mig nye veje med meget disciplin og skønhed.

Senest er jeg gået i gang med et 3 årigt undervisningsforløb på The Global Paqo School med 12 Q'ero paqo'er (medicinmænd og - kvinder) fra Hatun Q'eros i Peru samt Elizabeth B. Jenkins. Et helt unikt forløb født af coronakrisen og behovet for at lære af eller dele visdommen. En vidunderlig gave, der ikke havde været mulig på anden vis i den form, den er kommet i, medmindre jeg flyttede til Peru i en flerårig periode. Mit liv er forandret på en måde, jeg ikke troede muligt, efter jeg for alvor trådte ind på paqo'ens vej, og det er med den dybeste ydmyghed, jeg giver noget af den visdom videre, jeg har fået lov at lære af.

At gå den shamanistiske vej

Jeg har en meget konservativ side. Faktisk kunne jeg ikke selv have drømt om at opsøge en healer, inden jeg trådte de første spæde skridt på denne vej. Nu er der til gengæld ikke rigtig noget, som kan forbavse eller overraske mig i den shamanistiske verden. Jeg har set og oplevet utrolig mange ting. Naturånder, andre ånder, engle og smukke lysvæsener. Naturens energier og måde at kommunikere på. Skønheden i den åndelige verden og uendeligheden i alt, når de fysiske rammer forsvinder. Mirakler i form af spontane helbredelser i shamanistiske ceremonier eller under healing. Mennesker, der har taget deres kraft til sig og forandret deres liv på den smukkeste måde, selvom de måtte finde al deres mod og styrke til at bryde gennem muren. Visdom og kærlighed i handling og ord, som rører andre sjæle og healer deres hjerter. Alt det og en lang og smuk healingsproces af min egen sjæl har været den største gave ved at træde ind på den shamanistiske vej for mig.

I dag ved jeg egentlig ikke, om jeg kan kalde min vej for shamanistisk længere. Visdommen fra Hatun Q'eros i Peru er ikke en shamanistisk tradition, men er blevet hjertet i det, jeg laver. Så min vej er i forandring, men altid dybt forankret i Moder Jords fantastiske favn, Apuernes visdom og Nust'aernes healende kraft.

Der er også en dagligdag

På trods af de mange ting, der følger med at åbne sit hjerte for verdenen af levende energi, så lever jeg et ret almindeligt liv set udefra. Den shamanistiske bevidsthed er dog altid med mig i de daglige valg af fødevarer, rengøringsmidler og lignende fornødenheder. For hvis jeg skal være tro mod mit ønske om at passe på naturen og de skabinger, der lever her på jorden, så er jeg nødt til at lade ønsket udtrykke sig i mine valg. Vi lever i en verden som bugner med produkter og muligheder. Det kan være svært at kende alle konsekvenser af sine valg, men de indlysende er lette at handle på. Så det gør jeg. Og er bevidst om, at der er masser af områder, jeg stadig kan lære noget om.

I mine daglige færden kommunikerer jeg med mange af de træer, dyr og planter, som krydser min vej, men set udefra er jeg "bare" endnu en bilist eller forårsglad kvinde, som nyder naturen. Shamanistisk kommunikation behøver ikke være præget af fjer, raslen eller særlige gevandter. Den "er" bare. Lige her og nu. En konstant udveksling af energi, kærlighed og ayni.

Den største gave er at dele visdommen

I dag deler jeg min visdom med dem, der har lyst til at gå den shamanistiske vej. Moder Jord har brug for, at vi mennesker bliver bedre til at forvalte jordens ressourcer og tage ansvar for, at vores handlinger har konsekvenser. Hun har også brug for, at vi bliver bedre til at tage vare på os selv. Når vi healer vores egne sår og åbner vores hjerter for sårbarhed, kærlighed og omsorg, er det svært ikke også at nære disse følelser for den verden, vi lever i. For dyrene, andre mennesker og naturen. Derfor elsker jeg at lære fra mig. Om det er gennem undervisning eller brug af de shamanistiske redskaber den enkelte får glæde af i en healings session, så handler det for mig om at få lov at give visdommen videre. Fra hjerte til hjerte. 

 

Transformation

”Vi ser ikke tingene, sådan som de er, vi ser dem, sådan som vi er”, har Anaïs Nin så smukt sagt. I den shamanistiske verden 
siger shamanerne, at vi selv skaber vores virkelighed. Den perception, den
ene har af verden, kan være vidt forskellig fra naboens. Vi er alle formet af vores opvækst, religion, uddannelse og oplevelser. Det er gennem de briller, vi oplever verden. Healing transformerer vores opfattelse af verden. At gå den shamanistiske vej eller Paqo'ens vej  transformerer vores virkelighed. Når vi lærer de mekanismer, der ligger bag denne sandhed, kan vi selv skabe en anden virkelighed uden den smerte, sorg, vrede eller modløshed, den nuværende kunne indeholde. Det er jeg selv et levende bevis på, og jeg elsker at hjælpe andre til også at skabe en ny, smukkere og mere kraftfuld oplevelse af virkeligheden og dét at være forbundet til verden omkring os.

bottom of page